Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.09.2023

Підозрюється мешканець Луганщини, який воював проти України на боці ворога

За процесуального керівництва Сєвєродонецької окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру громадянину за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний ‒ мешканець с. Калинник, що на Луганщині, з початку 2023 року брав участь у веденні бойових дій проти Збройних Сил України в населених пунктах Луганщини та Донеччини.

Перебував у складі однієї з «військових частин народної міліції лнр». Під час несення служби отримав поранення.

В подальшому в липні цього ж року підписав контракт на проходження військової служби у складі «8-ої роти 123-ої окремої мотострілкової бригади народної міліції лнр». Його призначили «стрілком».

Місцем дислокації підрозділу було визначено Луганськ.

У середині серпня 2023 року біля Гірського Сєвєродонецького району Луганської області його затримали.

Чоловіку загрожує позбавлення волі на строк до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Сєвєродонецької окружної прокуратури)

кількість переглядів: 1548