Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2023

Священника УПЦ МП та ексрегіонала судитимуть за колабораціонізм

Прокурори Старобільської окружної прокуратури Луганської області скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох «начальників» окупаційної адміністрації так званої «лнр» за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що жителі Старобільського району Луганської області одразу після повномасштабного російського вторгнення перейшли на бік ворога.

Обвинуваченими виявилися настоятель храму московського патріархату, який одночасно був старостою сіл Морозівка, Зоринівка та Шелестівка і ексрегіонал, колишній голова Великоцької сільради.

При окупантах вони обійняли посади «начальників відділів життєзабезпечення сіл Морозівка та Великоцьк адміністрації Міловського району лнр».

Псевдопосадовці беруть участь у медійних заходах місцевих пропагандистських телеканалів, де розповідають про налагодження життя вказаних населених пунктів.

Наразі обвинувачені оголошені в розшук.

Їм загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської окружної прокуратури

кількість переглядів: 1943