Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2023

Керують «центрами надання держпослуг» на території «лнр» ‒ повідомлено про підозру двом мешканцям Луганщини

За процесуального керівництва Сєвєродонецької та Щастинської окружних прокуратур Луганської області повідомлено про підозру двом особам у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, мешканець Луганська, екскерівник місцевих відділень «Приватбанку» ще з 2014 року почав співпрацювати з окупаційною владою рф.

У 2015 році був так званим «першим заступником директора державного банку лнр».

Наразі обіймає посаду «першого заступника директора державної установи лнр «багатофункціональний центр надання державних та муніципальних послуг», що діє на території Луганська.

Інша підозрювана ‒ жителька Первомайська, ексдержслужбовиця.

Після повномасштабного вторгнення рф вона стала «головою ради жінок» при адміністрації міста.

Взимку 2023 року окупанти призначили її «начальником відділення державної установи лнр «багатофункціональний центр надання державних та муніципальних послуг міста Первомайська».

Дотепер фігурантка організовує роботу вказаного підрозділу за законами так званої «лнр».

Крім того, жінка є членом ворожої політичної партії «єдина росія».

Підозрювані на займаних посадах взаємодіють з державними структурами рф у сфері надання послуг, оформляють та видають російські паспорти місцевому населенню.

Їм загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Сєвєродонецької та Щастинської окружних прокуратур)

кількість переглядів: 3096