Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2023

Так званій «заступниці голови виборчої комісії лнр» повідомлено про нову підозру

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури на підставі нововиявлених фактів «заступниці голови виборчої комісії лнр» повідомлено про нову підозру.

Їй інкриміновано добровільне зайняття посади у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, а також участь в організації та проведенні незаконних виборів (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, в січні 2023 року утворено так звану «виборчу комісію», яка діє на захоплених територіях Луганщини.

У подальшому, «голова лнр» видав «указ» «Про призначення членів виборчої комісії лнр першого складу».

Надалі, окупанти призначили підозрювану спочатку «членом виборчої комісії», потім ‒ «заступником голови».

Улітку 2023 року підозрювана проводила організаційні заходи для підготовки та проведення вересневих «виборів» під назвою «єдиний день голосування».

Крім того, вона провела навчальний семінар для представників регіональних відділень політичних партій з питань фінансування виборчої кампанії та адміністративної відповідальності за порушення «законодавства».

10 вересня поточного року фігурантка провела підсумкове засідання «комісії», де були затверджені результати незаконних виборів.

Нагадаємо, що в серпні цього року їй було повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Також раніше вона вже брала участь у діяльності «центральної виборчої комісії» під час так званого «референдуму» у вересні 2022 року.

Жінці загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 904