Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2023

У державній зраді підозрюються п’ятеро працівників Старобільського СІЗО

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру у державній зраді п’ятьом працівникам державної установи «Старобільський слідчий ізолятор» (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення рф правоохоронці не виконали розпорядження керівництва щодо виїзду на підконтрольну Україні територію. Вони зрадили присязі та перейшли на бік ворога.

Підозрювані добровільно вступили до так званого «Старобільського слідчого ізолятора увп мвс лнр» та присягнули на вірність агресору.

Під час роботи вони сприяють забезпеченню функціонування окупаційного режиму рф та незаконно обмежують свободу українських громадян на території установи.

Наразі вирішується питання щодо оголошення їх у розшук та обрання запобіжного заходу – тримання під вартою.

За держзраду правоохоронцям загрожує 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську, оперативний супровід ‒ співробітники УСР в Луганській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 913