Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2023

Шестеро правоохоронців з Луганщини підозрюються у державній зраді, ще п’ятьох ‒ судитимуть

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру шістьом правоохоронцям у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, в умовах воєнного стану четверо поліцейських, двоє працівників ДСНС з Луганщини зрадили присязі та перейшли на бік ворога.

 

 

 

 

 

 

 

 

Заступник начальника, поліцейський і старший інспектор одного з відділів поліції Старобільського райуправління поліції ГУНП в Луганській області працевлаштувалися до незаконних правоохоронних органів окупантів – так званих «Біловодського, Міловського та Марківського районних відділів внутрішніх справ мвс лнр».

Інспектори Щастинського та Старобільського райуправлінь ГУ ДСНС України у Луганській області обійняли посади у так званому «Новоайдарському районному відділі внутрішніх справ мвс лнр».

 

 

 

 

 

 

 

 

Ще один фігурант розпочав «службу» у вже захопленому армією рф «Станично-Луганському лісництві лнр».

Крім того, прокурори скерували до суду обвинувальні акти стосовно ще п’ятьох поліцейських зі Старобільського, Сєвєродонецького та Щастинського районів.

Вони вступили на службу до так званих «Новопсковського, Марківського, Станично-Луганського районних відділів внутрішніх справ мвс лнр» та «прокуратури Станично-Луганського району лнр».

Фігуранти виконують накази і розпорядження керівництва окупаційної адміністрації рф, а також підтримують агресію проти України.

Їм загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічно з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську, оперативний супровід – управління внутрішньої безпеки у Луганській області ДВБ НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 868