lug Присягнув на вірність конституції рф ‒ підозрюється «голова лнр» - Новини та публікації - Луганська обласна прокуратура
Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.10.2023

Присягнув на вірність конституції рф ‒ підозрюється «голова лнр»

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури «голові лнр» повідомлено про підозру.

Йому інкриміновано участь в організації та проведенні незаконних виборів на тимчасово окупованій території та повторне обрання до незаконного органу влади (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, як «голова лнр», разом з представниками рф створює умови для анексії Луганщини шляхом проведення фейкового «референдуму» та підписання договору про «приєднання» тимчасово окупованої території регіону до росії.

У період з 01 по 10 вересня 2023 року, відповідно до законодавства рф та «лнр» на захопленій території Луганської області проведено незаконні «вибори депутатів народної ради та депутатів представницьких органів муніципальних утворень лнр першого скликання».

23 вересня поточного року за поданням президента рф підозрюваний був повторно обраний «головою лнр».

Він склав присягу на вірність конституції рф та народу псевдореспубліки і вступив на керівну посаду.

Фігурант продовжує активно провадити антиукраїнську діяльність та брати участь у пропагандистських заходах кремля.

Зазначимо, що за вчинення ряду злочинів проти основ нацбезпеки України обвинувальний акт стосовно нього раніше було направлено до суду (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 28 ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 697