Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2023

За участь в організації та проведенні псевдореферендуму на Луганщині судитимуть двох «членів ТВК»

Прокурори Старобільської окружної прокуратури Луганської області скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох «членів територіальних виборчих комісії».

Їм інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що двоє жителів смт Новопсков брали безпосередню участь у проведенні 23-27 вересня 2022 року незаконного волевиявлення серед місцевого населення.

Обвинувачені в якості «членів ТВК» складали списки виборців, ідентифікували осіб, що прийшли для голосування, видавали «бюлетені».

Крім того, забезпечили підрахунок голосів та складання «протоколу» так званого «референдуму».

Наразі фігуранти переховуються на території псевдореспубліки та оголошені у розшук.

Їм загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ України в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 669