Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.10.2023

За державну зраду судитимуть десятьох правоохоронців Луганщини, які «служать» окупантам

Прокурори Луганської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно десятьох правоохоронців.

Усім інкриміновано державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України), а одному з них також розбій та незаконне заволодіння транспортним засобом (ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 289 КК України).

Слідством встановлено, що після повномасштабного російського вторгнення поліцейський конвойної служби ГУНП в Луганській області зрадив присязі та перейшов на бік ворога.

Він вступив до лав так званого «новопсковського райвідділу внутрішніх справ мвс лнр».

У травні 2022 року він разом з іншими озброєними особами провів «перевірку та обшук» в оселі мешканців с. Булавинівка Новопсковської територіальної громади. Погрожуючи вогнепальною зброєю та фізичною розправою, чоловік незаконно заволодів транспортним засобом і двома мобільними телефонами жителів.

Крім того, серед обвинувачених також поліцейські Щастинського, Сватівського, Старобільського райвідділів поліції ГУНП в Луганській області та конвойної служби.

Вони почали «служити» у «станично-луганському, старобільському, біловодському, сватівському та новопсковському райвідділах внутрішніх справ мвс лнр» та «генеральній прокуратурі лнр». що розташовані на тимчасово окупованих територіях Луганської області.

Наразі фігуранти перебувають на території так званої «лнр» та оголошені у розшук.

Усім особам загрожує 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську, оперативний супровід ‒ співробітники управління внутрішньої безпеки у Луганській області ДВБ НПУ та УКР ГУНП в Луганській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 817