Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.10.2023

За фінансування дій окупаційної адміністрації та військовослужбовців рф судитимуть «керівника» підприємства так званої «лнр»

Прокурори Луганської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно «керівника» зернопереробного підприємства за фактом фінансування дій з метою зміни меж території або державного кордону України (ч. 1 ст. 110-2 КК України).

Слідством встановлено, що мешканка Луганська після захоплення окремих територій Луганщини почала підтримувати дії рф.

У 2015 році вона зареєструвала зернопереробне підприємство на території захопленого міста відповідно до російського законодавства, щоб сплачувати податки в казну держави-агресора.

Жінка стала «керівником» та «головою наглядової ради» вказаної фірми.

Незаконно вироблена на підприємстві продукція й зараз реалізується на тимчасово окупованій території Луганської та Донецької областей, а також переміщується до рф.

Загалом з червня 2015 по квітень 2020 року обвинувачена перерахувала до бюджету так званої «лнр» понад півтора мільйона російських рублів.

Крім того, вона постачала продукти для потреб військовослужбовців збройних сил рф та представників «народної міліції лнр».

Зазначимо, що фігурантка також ‒ діючий «депутат народної ради лнр», яка причетна до організації незаконного референдуму на Луганщині.

Обвинувальний акт за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційної діяльності стосовно неї раніше вже було направлено до суду (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 28 ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 607