Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2023

Так званому «генеральному директору» «державної телерадіокомпанії лнр» повідомлено про підозру у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Лисичанської окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру «генеральному директору» так званої «ДТРК лнр» у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після захоплення частини Луганщини навесні 2014 року окупаційна влада рф створила у Луганську «державну телевізійну та радіомовну компанію лнр», яка здійснює випуск програм антиукраїнського характеру на тимчасово непідконтрольній території України.

Відтоді місцева жителька, колишня вчителька однієї зі шкіл, почала підтримувати дії держави-агресора.

Протягом декількох років вона була «директором» навчального закладу в «лнр», а потім ‒ «головним редактором» газети під назвою «Республіка».

З початку 2020 року підозрювана обіймає посаду «генерального директора» так званої «ДТРК лнр».

Здійснює безпосереднє керівництво телеканалом псевдореспубліки, бере участь в теле- та радіо- ефірах, співпрацює з російськими медіа.

У своїй інформаційній діяльності підтримує окупаційний режим рф і незаконні збройні формування.

Відеоматеріали за її участі транслюються в аналоговому та цифровому форматі на території так званої «лнр», а також розповсюджуються в соцмережах.

Жінці загрожує позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Лисичанської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 478