Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2023

За проведення незаконної паспортизації на захопленій території Луганщини підозрюється «очільник» «багатофункціонального центру», трьох «начальників» районних підрозділів ‒ судитимуть

За процесуального керівництва Сєвєродонецької окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру особі у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний ‒ луганчанин, колишній адвокат, який почав підтримувати дії країни-агресора ще з 2014 року.

Чоловік при окупантах обіймав керівні посади в «державному комітеті податків і зборів» псевдореспубліки, а також був «першим заступником міністра юстиції лнр».

Восени 2022 року став «виконуючим обов’язки директора» незаконно створеної «державної установи лнр «багатофункціональний центр надання державних і муніципальних послуг». Відділення такого «центру» діють на території захопленої Луганщини.

Ці заклади надають близько 40 видів послуг у взаємодії з різними відомствами та міністерствами псевдореспубліки, серед яких: видача паспортів російського зразка, надання щомісячної матеріальної допомоги від рф.

Крім того, прокурори скерували до суду обвинувальні акти стосовно ще трьох очільників аналогічних підрозділів у «м. Антрацит та Антрацитівському районі», «Білокуракинському та Троїцькому районах» так званої «лнр».

Усім фігурантам загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування ‒ слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Сєвєродонецької, Щастинської та Сватівської окружних прокуратур)

кількість переглядів: 525