Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2023

Повідомлено про підозру у державній зраді та колабораціонізмі єгерю одного з лісомисливських господарств Луганщини

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури єгерю ДП «Старобільське лісомисливське господарство» повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після повномасштабного російського вторгнення працівник правоохоронного органу зрадив присязі та перейшов на бік ворога.

З березня по жовтень 2022 року обіймав посаду «виконувача обов’язків та першого заступника голови Троїцької районної адміністрації лнр».

Забезпечував функціонування органів «влади» ворога на окупованій території району, співпрацював з представниками рф, проводячи робочі зустрічі та наради.

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук та обрання йому запобіжного заходу – тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську, оперативний супровід ‒ співробітники 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 390