Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2023

Керівнику окупаційної «адміністрації Кремінського району» на Луганщині повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру «голові адміністрації Кремінського району лнр» у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний ‒ житель Сєвєродонецька, який після захоплення окремих районів Луганської області почав підтримувати владу рф.

Чоловік ‒ колишній так званий «співробітник господарчого відділу» незаконного збройного формування «козацька національна гвардія всевеликого війська Донського ім. М. І. Платова». Під час боїв за Лисичанськ і Сєверодонецьк він відповідав за забезпечення паливно-мастильними матеріалами військової техніки та виплату заробітної плати бойовикам.

У подальшому переховувався на території псевдореспубліки.

У червні 2023 року окупанти призначили його керівником незаконно створеної адміністрації.

Підозрюваний організовує роботу так званого «органу влади», співпрацює з представниками Липецька, Республіки Башкортостан та Астраханської області рф, шляхом проведення нарад і підписання договорів.

Крім того, давав інтерв’ю пропагандистським медіа, де дякував російським колегам за допомогу у проведенні ремонтно-відновлювальних робіт для налагодження життя в місті.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 340