Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2023

Судитимуть так званих «керівників управлінь пенсійних фондів» на захопленій Старобільщині

Прокурори Старобільської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох місцевих псевдопосадовців за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що жителі Біловодська та Новопскова навесні 2022 року почали співпрацювати з окупаційною владою рф.

Вони очолили так звані «управління пенсійного фонду лнр в Біловодському та Новопсковському районах», обійнявши посади «начальника» та «заступника начальника».

Обвинувачені здійснюють керівництво персоналом вказаних установ, за власними підписами видають затребувані документи заявникам на перерахунок та виплату пенсій за законодавством рф.

Наразі вони переховуються на території так званої «лнр» та оголошені в розшук.

Їм загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ України в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської окружної прокуратури)

 

кількість переглядів: 568