Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2023

Депутатка від забороненої «ОПЗЖ» з Луганщини підозрюється в організації та проведенні псевдореферендуму за «приєднання» до рф

Керівник Луганської обласної прокуратури повідомив про підозру депутатці Новопсковської селищної ради Старобільського району від забороненої в Україні проросійської політичної партії «ОПЗЖ».

Їй інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, чинна депутатка та ексзаступниця голови Новопсковської районної ради, яка мала антиукраїнську позицію, в умовах воєнного стану почала співпрацювати з ворогом.

Підозрювана була так званим «членом територіальної виборчої комісії» під час проведення незаконного волевиявлення щодо «приєднання» до складу рф у вересні 2022 року.

Псевдореферендум проходив у приміщенні комунального закладу «Центр культури, дозвілля, туризму і спорту» смт Новопсков.

Жінка складала списки виборців, проводила ідентифікацію осіб, що прийшли на виборчу дільницю, видавала та підраховувала «бюлетені», надавала вказівки з організаційних питань іншим членам комісії.

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваної у розшук та обрання їй запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 581