Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.11.2023

«Eyes on Russia»: прокурори Луганської обласної прокуратури пройшли спеціалізований тренінг з OSINT-розслідувань

Відбувся тренінг з OSINT-розслідувань за підтримки міжнародних експертів Консультативної групи з питань найтяжчих міжнародних злочинів (ACA). 

Фахівці Луганської обласної прокуратури мали можливість послухати міжнародних експертів, зокрема з Консультативної місії ЄС, дізнатись про специфіку роботи OSINT-розвідки, спеціальні програми, що допомагають під час розслідувань та як ними користуватись на практиці.

Організатори ставили за мету допомогти прокурорам у розслідуванні конкретних кейсів воєнних злочинів, скоєних на території Луганської області.

«Ми показали результати нашої роботи на конкретних прикладах з даними з різних областей України. На тренінгу були представлені процедури та практики розслідувань воєнних злочинів на місцях», ‒ пояснила спікерка Белен Родрігес (The Centre for Information Resilience (CIR)).

Окрему частину тренінгу присвятили розбору окремого конкретного кейсу, що стосується подій у регіоні навесні 2022 року.

Керівник Луганської обласної прокуратури Сергій Василина подякував за корисний та інформативний захід.

«Тренінг такого типу ‒ фактично практичний майстер-клас, у центрі уваги якого практичні питання зі специфіки збору доказів з різноманітних відкритих джерел та їх аналіз. Це, безперечно, надкорисно для прокурорів, адже ми не можемо чекати роками, поки росіяни продовжують безжально вбивати наших людей. Ми маємо діяти рішуче та в найкоротші терміни з’ясувати всі необхідні дані задля притягнення до відповідальності винних», ‒ наголосив Сергій Василина.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 542