Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.11.2023

Керувала окупаційним «управлінням пенсійного фонду» на Луганщині та збирала гроші з пенсіонерів під виглядом «внесків» ‒ підозрюється жителька Лисичанська

За процесуального керівництва Лисичанської окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру громадянці України у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, восени 2022 року підозрювана почала співпрацювати з окупаційною владою держави-агресора. Обійняла «керівну посаду» у незаконному органі влади на захопленій території регіону.

Жителька Лисичанська до повномасштабного російського вторгнення працювала в місцевому Управлінні Пенсійного фонду України.

З кінця листопада 2022 року по початок травня 2023 року обіймала посаду «керівника державної установи лнр – управління пенсійного фонду лнр у місті Лисичанську».

Підозрювана допомагала окупантам здійснювати перехід на російську систему «пенсійного забезпечення» у місті та під виглядом «внесків» до «фонду» збирала гроші з місцевих пенсіонерів.

Крім того, вона надавала бойовикам так званої «лнр» дані про патріотично налаштованих жителів.

Наразі вирішується питання щодо оголошення фігурантки у розшук та обрання їй запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури (за матеріалами Лисичанської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 555