Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2023

До 5 років за ґратами засуджено мешканця Новопскова, який влаштувався до міжнародної організації аби виїхати за кордон

За публічного обвинувачення прокурорів Старобільської окружної прокуратури Луганської області жителя смт Новопсков визнано винним у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Його засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного майна. Також його на 10 років позбавлено права обіймати певні посади в органах влади.

Прокурори у суді довели, що ексзаступник головного лікаря з економічних питань Комунального некомерційного підприємства «Новопсковське територіальне медичне об’єднання Новопсковської селищної ради» після повномасштабного російського вторгнення почав співпрацювати з окупантами.

В середині квітня 2022 року чоловік добровільно обійняв керівну посаду у незаконно створеному органі влади на тимчасово окупованій території. Він став «завідувачем сектору персоніфікованого обліку, взаємодії з застрахованими особами та обліку платежів страховиків державної установи лнр – управління пенсійного фонду лнр в Новопсковському районі (міжрайонне)».

Засуджений проводив зустрічі зі студентами коледжів, трудовими колективами підприємств і установ району щодо порядку оформлення «страхового номеру індивідуального особового рахунку» (так званого «СНІЛСу») та схиляв до співпраці з представниками так званої «лнр» місцевих жителів.

У подальшому, виїхав на територію, підконтрольну Україні, та працевлаштувався до однієї з міжнародних гуманітарних організацій задля безперешкодного виїзду за кордон.

На початку лютого 2023 року правоохоронці затримали чоловіка у Києві.

Досудове розслідування проводили слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 479