Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2023

Підозрюються двоє підприємців з Луганщини, які провадять господарську діяльність у взаємодії з окупантами

За процесуального керівництва Луганської обласної та Старобільської окружної прокуратур повідомлено про підозру двом керівникам агропідприємств.

Одному інкриміновано пособництво державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України), іншому ‒ колабораційну діяльність (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після захоплення території Луганської області мешканець Луганська, директор одного з фермерських товариств у Новорозсоші почав співпрацювати з окупаційною владою рф. Чоловік перереєстрував підприємство в так званій «лнр» та став сплачувати податки ворогу.

Підозрюваний взяв участь у «державній цільовій програмі розвитку агропромислового комплексу лнр на 2022-2024 роки». Отримав від «держбанку лнр» понад 13 млн російських рублів на відшкодування частини витрат на підтримку власного виробництва.

Інший фігурант ‒ житель Старобільська, засновник і керівник сільськогосподарського підприємства у Шульгинці в квітні 2022 року так само перереєстрував його відповідно до російського законодавства і почав провадити господарську діяльність у взаємодії з державою-агресором.

Так, вирощена та зібрана зернова продукція врожаю 2021-2022 років була вивезена автомобільним та залізничним транспортом до рф через тимчасово окуповані території Луганщини.

Своїми протиправними діями так звані «директори» підтримують окупаційну владу та допомагають зміцнювати її вплив.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 368