Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2023

За колабораціонізм судитимуть так звану «директорку центру соціального обслуговування населення» зі Старобільщини

Прокурори Старобільської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно псевдопосадовиці так званої «лнр» (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що навесні 2022 року жителька Старобільщини, ексзавідувачка одного з відділень КУ «Центр надання соціальних послуг Новопсковської селищної ради» почала співпрацювати з окупаційною владою рф.

Жінка стала «директором Новопсковського комплексного центру соціального обслуговування населення (надання соціальних послуг)».

Обвинувачена організовує роботу вказаного незаконного органу влади за законодавством «лнр», відкриває в установах банків псевдореспубліки розрахункові рахунки, здійснює прийом на роботу працівників, за власним підписом видає громадянам документи.

Крім того, вона активно закликає місцеве населення до співпраці з представниками окупаційної влади.

Наразі фігурантка переховується на території так званої «лнр» та оголошена в розшук.

Їй загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 433