Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2023

Керівництву окупаційної «адміністрації Лисичанська лнр» повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Лисичанської окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру двом місцевим мешканцям.

Їм інкриміновано добровільне зайняття посади у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення рф ексдиректор шахти імені Д. Ф. Мельникова та колишній керівник комунального підприємства «Лисичанська житлово-експлуатаційна контора № 1» пішли на співпрацю з окупантами.

Підозрювані отримали пропозиції щодо керівництва незаконною «адміністрацією міста Лисичанська лнр».

Так, влітку 2023 року колишній директор шахти став «виконувачем обов’язків голови» окупаційної адміністрації, а інший фігурант ‒ його «заступником».

Вони насаджують окупаційний режим на тимчасово окупованій території Луганщини.

Зустрічаються з представниками республіки Татарстан рф, виступають на камери пропагандистських медіа, де розповідають про відновлення міста завдяки допомозі «дружнього народу».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури (за матеріалами Лисичанської окружної прокуратури)

 

кількість переглядів: 558