Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2023

Держзрада та публічні заклики до зміни меж території України – судитимуть так званого «сенатора від лнр»

Прокурори Луганської обласної прокуратури спільно з прокурорами Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно так званого «сенатора від лнр» у раді федерації федерального зібрання російської федерації.

Їй інкриміновано державну зраду, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захоплення державної влади (ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у 2014 році діюча суддя Апеляційного суду Луганської області перейшла на бік ворога та зрадила присязі. Вона обійняла посаду «керівника адміністрації голови лнр».

Із грудня 2022 року жінка стала «сенатором від лнр» у раді федерації федерального зібрання російської федерації.

Обвинувачена займається підготовкою «законопроєктів», спрямованих на посилення впливу окупаційної адміністрації рф на захопленій території Луганщини. Систематично підтримує російський окупаційний режим у пропагандистських медіа.

Спеціальне досудове розслідування ‒ слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську, оперативний супровід ‒ працівники 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 653