Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.12.2023

«Стрілка» так званої «лнр» засуджено до 10 років ув’язнення

За публічного обвинувачення прокурорів Луганської обласної прокуратури ухвалено вирок «стрілку» так званої «лнр» за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України).

Йому призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі.

Прокурори в суді довели, що в 2014 році житель м. Петрово-Красносілля став «стрілком» підрозділу «Вовча сотня», який входив до незаконного збройного формування «перший полк козачої національної гвардії всевеликого війська донського імені Платова».

Пізніше ‒ підписав контракт на проходження служби у «7-ій окремій мотострілковій бригаді 2-го армійського корпусу народної міліції лнр» на аналогічній посаді. Від так званого «отамана війська» отримав медаль «За звільнення Донбасу».

Улітку 2022 року перебував в районі Світлодарська неподалік «Миронівської ТЕС» на Донеччині. Проводив розвідку українських позицій та брав участь у бойових діях проти ЗСУ.

Засуджений був свідком обстрілів Попасної з боку військових рф, розкрадання ними майна станції та мародерства.

Навесні 2023 року він разом із бригадою був відряджений до «85-ої окремої мотострілкової бригади збройних сил рф» для підсилення позицій.

На початку серпня поточного року військовослужбовці Збройних Сил України затримали його біля Кліщіївки Бахмутського району.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1019