Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.12.2023

Викрито власників підприємства-провайдера з Луганщини, які з 2014 року транслюють російські телеканали

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру власникам підприємства-провайдера програмних послуг.

Їм інкриміновано провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором та незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрювані ‒ жителі Кадіївки, син і мати, власники місцевого товариства, яке здійснює діяльність у сфері телевізійного мовлення.

Підприємство ще до захоплення окремих територій Луганської області транслювало російські пропагандистські телеканали з метою поширення антиукраїнських настроїв серед населення.

Крім того, фігурант в обмін на «безперешкодне» ведення бізнесу надав дозвіл ворогам користуватись даними абонентів провайдера.

Після подій 2014 року чоловік виїхав до Києва, де до сьогоднішнього дня дистанційно віддавав накази матері щодо подальших дій і отримував грошові кошти.

Навесні 2015 року жінка під керівництвом сина перереєструвала товариство на території захопленого міста відповідно до законодавства псевдореспубліки та отримала свідоцтво «міністерства цифрового розвитку, зв’язку та масових комунікацій лнр».

Надалі, після підписання «договору про приєднання «лнр» до рф», спільниця за попередньою змовою з сином зареєструвала підприємство за російським законодавством у «федеральній податковій службі», «фонді соціального страхування рф» та «відділенні фонду пенсійного та соціального страхування російської федерації по лнр».

Під час обшуків за місцем проживання підозрюваного в Києві виявлено понад 7,5 млн у гривневому еквіваленті. На ці кошти накладено арешт.

Оскільки жінка знаходиться на тимчасово окупованій території, їй повідомлено про підозру заочно.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 973