Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.01.2024

Трьом «депутатам муніципальних округів лнр» від «Єдиної росії» повідомлено про нову підозру

За процесуального керівництва органів прокуратури Луганської області на підставі нововиявлених фактів «депутатам муніципальних округів» у так званій «лнр» повідомлено про нову підозру.

Їм інкриміновано добровільне обрання до незаконних органів влади, створених на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення рф мешканці Луганщини пішли на співпрацю з окупантами.

Серед підозрюваних ‒ колишній директор шахти імені Д. Ф. Мельникова, який за результатами незаконних «виборів», що проходили з 1 по 10 вересня 2023 року, став «головою муніципального утворення міський округ м. Лисичанськ лнр».

Також однією з фігуранток є завідувачка відділення «Центру надання соціальних послуг Новопсковської селищної ради», яка обрана «головою постійної комісії з соціальної політики, у справах молоді, господарства ради муніципального утворення Новопсковський муніципальний округ лнр».

Керівниця об’єднання співвласників багатоквартирних будинків зі Сватівщини увійшла до складу «ради муніципального округу Білокуракинського муніципального округу першого скликання».

Усі підозрювані є депутатами від ворожої політичної партії «Єдина росія».

Вони беруть участь у засіданнях «постійних комісій», розгляді питань порядку денного та затвердженні відповідних рішень, що відносяться до компетенцій «органів влади».

Нагадаємо, що раніше фігурантам було повідомлено про підозру у добровільному зайнятті посади у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Наразі вирішується питання щодо обрання усім особам запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури (за матеріалами Лисичанської, Старобільської та Сватівської окружних прокуратур)

кількість переглядів: 469