Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2024

За колабораційну діяльність судитимуть двох колишніх українських правоохоронців

Прокурори Старобільської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох громадян за фактом добровільного зайняття посад в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Крім того, одному з них також інкриміновано публічні заклики до підтримки рішень та дій держави-агресора, збройних формувань та окупаційної адміністрації, до співпраці з державою-агресором, збройними формуваннями та окупаційною адміністрацією держави-агресора, до невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окупованій території України (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що мешканець міста Сорокине, колишній співробітник органів внутрішніх справ України ще з 2014 року підтримував дії держави-агресора.

Впродовж декількох років обіймав різні посади у так званій «генеральній прокуратурі лнр».

Після повномасштабного вторгнення рф добровільно став «прокурором Міловського району генеральної прокуратури лнр».

Інший обвинувачений ‒ мешканець смт Мілове, експоліцейський. Починаючи з березня 2022 року систематично розсилав місцевим жителям повідомлення з власного акаунту у соцмережах на підтримку рф та окупаційної адміністрації.

Пізніше, склав присягу на вірність «лнр» та обійняв посаду в «Міловському райвідділі внутрішніх справ мвс лнр».

Фігуранти служать ворогу, забезпечуючи функціонування так званої «правоохоронної системи» у захопленому населеному пункті Луганщини.

Наразі вони оголошені у розшук.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури (за матеріалами Старобільської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 436