Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2024

До 10 та 5 з половиною років позбавлення волі за колабораціонізм засуджено двох колишніх держслужбовиць з Луганщини

За публічного обвинувачення прокурорів Луганської обласної та Старобільської окружної прокуратур двох громадянок визнано винними у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Їх засуджено до 10 та 5 з половиною років позбавлення волі з конфіскацією усього належного майна. Також їх позбавлено права впродовж 12 та 10 років обіймати певні посади в органах влади.

Прокурори у судах довели, що жителька Станиці Луганської, ексзавідувачка місцевої дільниці ветеринарної медицини ‒ лікар ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області у травні 2022 року добровільно обійняла керівну посаду в незаконно створеному органі.

Жінка стала «заступником начальника ‒ лікаря ветеринарної медицини державної установи «лнр» «Станції по боротьбі з хворобами тварин Станично-Луганського району».

Вона організовувала процес видачі ветеринарних документів за зразками псевдореспубліки та схиляла до співпраці з ворогом місцевих.

Інша засуджена – старобільчанка, яка влітку минулого року стала «завідувачем архівного сектору адміністрації Старобільського району лнр».

Вона проводила особисті прийоми громадян та за власним підписом видавала затребувані документи.

До повномасштабного вторгнення рф жінка була начальником архівного відділу Старобільської РДА.

Вироки ухвалено заочно. Покарання засуджені відбуватимуть з моменту затримання.

Наразі вони оголошені у розшук.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 226