Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2024

У колабораціонізмі підозрюються двоє окупаційних силовиків «лнр»

За процесуального керівництва Старобільської окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру двом громадянам.

Їм інкриміновано добровільне зайняття посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, мешканці Луганська та Первомайська з проросійською позицією одразу після повномасштабного вторгнення рф почали співпрацювати з ворогом.

Перший добровільно обійняв посаду «прокурора Біловодського району лнр», на якій пропрацював до осені 2022 року.

Підозрюваний проводив обшуки у місцевих мешканців, намагаючись виявити проукраїнськи налаштованих громадян.

Інший фігурант став «начальником відділу митного оформлення № 2 митного поста «Просяне» державного митного комітету лнр».

До його обов’язків входило здійснення митного контролю, митне оформлення товарів та забезпечення надходження «митних платежів» для потреб окупаційного режиму на Луганщині.

Наразі вирішується питання щодо оголошення осіб у розшук.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, оперативний супровід в першому кримінальному провадженні ‒ співробітники УКР ГУНП в Луганській області

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 556