Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2024

Екссуддя Апеляційного суду Луганської області підозрюється у державній зраді та публічній підтримці держави-агресора

За спільного процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури та Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру «судді верховного суду лнр».

Їй інкриміновано публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та державну зраду (ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у 2014 році діюча суддя Апеляційного суду Луганської області зрадила присязі.

Жінка увійшла до складу так званої «робочої групи із законотворчої діяльності «народної ради лнр».

Брала участь в розробці проєктів «кодексів» та інших «нормативних актів», які в подальшому були передані на розгляд псевдодепутатам.

На початку 2018 року підозрювана стала членом «українського народного трибуналу». Це ‒ так званий «суд», створений ініціативною групою мешканців Донецька та Луганська. На його «засіданнях» розглядалися нібито злочини українських силовиків і керівництва країни під час подій 2014 року.

Восени 2018 року стала «суддею верховного суду лнр».

Улітку минулого року за наказом президента рф фігурантку було призначено на аналогічну посаду терміном на 6 років за російським законодавством.

Дотепер вона організовує роботу інстанції, здійснює безпосередній розгляд справ, тим самим забезпечуючи становлення, функціонування так званої «судової гілки влади» окупаційної адміністрації рф на тимчасово окупованій території Луганщини.

Також на камери пропагандистських медіа висловлюється на підтримку режиму держави-агресора.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 696