Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2024

Ще 16 «депутатам рад муніципальних округів лнр» повідомлено про підозру, серед них ‒ очільниця окупаційного «утворення»

За процесуального керівництва органів прокуратури Луганської області повідомлено про підозру ще 16 місцевим жителям.

Їм інкриміновано добровільне обрання до незаконного органу влади, створеного на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, влітку минулого року фігуранти зареєструвались кандидатами в «депутати рад муніципальних округів лнр першого скликання» у захоплених населених пунктах регіону.

Представниками ворожих політичних партій «єдина росія» та «ліберально-демократична партія росії» стали колишні держслужбовці, старости сіл, директори та вчителі шкіл, працівники лісництв.

За результатами псевдовиборів, які проходили на початку вересня 2023 року, одну підозрювану обрано «головою муніципального утворення Білокуракинський муніципальний округ лнр».

Ще трьох призначили «головами рад Новоайдарського, Міловського та Новопсковського муніципальних округів лнр», інших двох ‒ «заступниками».

Також двоє очолили «постійні комісії з бюджетної, фінансової, податкової та майнової політики ради Новопсковського муніципального округу та соціальної політики, справ молоді та господарства ради Біловодського муніципального округу лнр».

Ще четверо підозрюваних увійшли до складу «рад Новопсковського, Біловодського та Старобільського муніципальних округів лнр», інші четверо ‒ «рад міських округів м. Лисичанськ, м. Первомайськ та м. Сєвєродонецьк лнр».

Підозрювані сприяють легалізації законодавства держави-агресора на тимчасово окупованій території Луганської області.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ України в Донецькій та Луганській областях, оперативний супровід в одному провадженні ‒ співробітники УКР ГУНП в Луганській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 476