Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2024

Трьом правоохоронцям повідомлено про підозру у державній зраді, ще трьох судитимуть

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом правоохоронцям у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, після повномасштабного російського вторгнення інспектор та поліцейський відділу поліції № 1 Старобільського райуправління ГУНП в Луганській області, а також працівник Старобільського СІЗО зрадили присязі та перейшли на бік ворога.

Вони добровільно вступили до так званих «Новопсковського райвідділу внутрішніх справ мвс лнр» та «Старобільського слідчого ізолятора увп мвс лнр».

Пройшли співбесіду та на камери пропагандистських медіа присягнули на вірність агресору.

Отримали вогнепальну зброю та почали виконувати злочинні накази представників окупаційної влади.

Також в порядку спеціального досудового розслідування скеровано до суду обвинувальні акти стосовно ще трьох зрадників.

Серед обвинувачених ‒ двоє поліцейських районних відділів поліції та інструктор з особистої безпеки тренінгового центру ГУНП в Луганській області.

Наразі вирішується питання щодо оголошення осіб у розшук.

Усі фігуранти підтримують агресію проти України.

Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську, оперативний супровід – співробітники управління внутрішньої безпеки у Луганській області ДВБ НПУ та 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 163