Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.03.2024

Проводять російську «паспортизацію» населення – судитимуть трьох окупаційних керівників «багатофункціональних центрів лнр»

Прокурори органів прокуратури Луганської області скерували до суду обвинувальні акти стосовно трьох керівників «багатофункціональних центрів надання держпослуг» за фактами колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що колишній адвокат, очільниця реабілітаційного центру та ексзавідувачка дитсадку після повномасштабного вторгнення рф перейшли на бік ворога.

Чоловік при окупантах обіймав посади в «державному комітеті податків і зборів» псевдореспубліки, а також був «першим заступником міністра юстиції лнр».

Наразі він керує всію мережею «державних установ лнр «багатофункціональних центрів» на території захопленої Луганщини.

Фігурант систематично проводить особисті прийоми громадян, бере участь у публічних заходах разом із високопосадовцями псевдореспубліки.

Ще двоє обвинувачених отримали посади «начальників відділень центрів надання держпослуг» в захоплених Станично-Луганському районі та в місті Первомайську.

Зазначимо, що такі «державні установи лнр» надають близько 40 видів послуг у взаємодії з різними відомствами та міністерствами псевдореспубліки, серед яких: видача паспортів російського зразка, надання щомісячної матеріальної допомоги від рф.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 167