Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2024

Чотирьох правоохоронців з Луганщини, які служать окупантам, судитимуть за державну зраду

Прокурори Луганської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно чотирьох правоохоронців за фактами державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, що після повномасштабного російського вторгнення обвинувачені, які проходили службу на території Старобільщини, зрадили присязі та перейшли на бік ворога.

Серед фігурантів ‒ старший інспектор сектору адміністративної практики і поліцейський з обліку та збереження речових доказів та озброєння відділення поліції № 2 Старобільського райуправління поліції ГУНП в Луганській області, кінолог відділу режиму і охорони ДУ «Старобільський слідчий ізолятор» та головний інспектор відділу організації профілактичної роботи Старобільського районного управління ГУ ДСНС.

Вони вступили до так званих «Марківського і Міловського райвідділів внутрішніх справ мвс лнр», «Старобільського слідчого ізолятору увп мвс лнр» та «самостійної державної пожежно-рятувальної частини-54 мнс лнр» відповідно.

Пройшли співбесіду та присягнули на вірність агресору. Обійняли рядові посади в незаконних правоохоронних органах.

Фігуранти виконують накази і розпорядження керівництва окупаційної адміністрації рф, а також підтримують агресію проти України.

Усіх обвинувачених оголошено в розшук.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську, оперативний супровід – співробітники управління внутрішньої безпеки у Луганській області ДВБ НПУ та 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 136