Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2024

До максимального терміну ув’язнення засуджено мешканця Новоайдара, який «забезпечує життєдіяльність» захоплених населених пунктів Луганщини

За публічного обвинувачення прокурорів Щастинської окружної прокуратури Луганської області місцевого мешканця визнано винним у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Йому призначено максимальне за інкримінованою статтею покарання ‒ 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також позбавлено права впродовж 15 років обіймати певні посади в органах влади.

Прокурори в суді довели, що житель Новоайдара, колишній працівник місцевої будівельної фірми, після повномасштабного російського вторгнення почав співпрацювати з ворогом.

Навесні 2022 року окупанти призначили його «начальником відділу із забезпечення життєдіяльності смт Новоайдар, с. Айдар-Миколаївка, с. Безгинове, с. Михайлівка, с. Побєда адміністрації Новоайдарського району лнр.

Чоловік дав інтерв’ю пропагандистському телеканалу, де дякував жителям Тамбова рф за надану гуманітарну допомогу місцевим мешканцям та військовослужбовцям-учасникам «СВО».

Дотепер засуджений реалізовує політику країни-агресора на території вказаних населених пунктів, бере участь в заходах на підтримку рф.

Вирок ухвалено заочно. Засуджений відбуватиме покарання з моменту затримання.

Наразі чоловіка оголошено у розшук.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Щастинської окружної прокуратури)

 

кількість переглядів: 82