Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.05.2024

«Ексмеру» Лисичанська, який провадив медійну кампанію на підтримку збройної агресії рф, повідомлено про нову підозру

За процесуального керівництва Лисичанської окружної прокуратури Луганської області на підставі нововиявлених фактів ексочільнику окупаційної адміністрації рф в Лисичанську повідомлено про нову підозру.

Йому інкриміновано здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та його окупаційною адміністрацією, спрямованої на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації, та на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, мешканець Лисичанська з літа 2022 по літо 2023 року

був «виконувачем обов’язків голови адміністрації м. Лисичанська лнр».

Він провадив медійну кампанію на підтримку рф.

Насаджував окупаційний режим та розповідав місцевим та російським медіа про «результати» роботи псевдооргану, а також плани «відбудови» міста, що зазнало руйнації внаслідок обстрілів держави-агресора.

Також під час виступів на політичних заходах заперечував існування України як суверенної держави та возвеличував ідеї «руського миру».

Зазначимо, що в 2014 році чоловік перейшов на бік окупаційної влади та виїхав до так званої «лнр» при звільненні міста від НЗФ. Упродовж декількох років він воював у складі «6-го окремого мотострілкового козачого полку ім. Платова» проти ЗСУ. З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну у складі окупаційних військ «лнр» та держави-агресора він прибув «звільняти» Луганщину.

Нагадаємо, що у вересні 2022 року йому було повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Наразі вирішується питання щодо оголошення чоловіка у розшук та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури (за матеріалами Лисичанської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 83